Porovnání vosků ProStaff

28. 02. 2023, 18:19

Nabídka vosků ProStaff může na první pohled působit trošku zmatečně a tak jsme si řekli, že si jednotlivé vosky porovnáme a zjistíme, jaký vosk bude pro Vás ideální.

Ale nejdříve něco málo o společnosti ProStaff. Japonský výrobce započal svojí působnost již v roce 1919. Jedním z prvních výrobků byla leštěnka na okna, která v Japonsku získala několik ocenění. ProStaff se dále vyvíjel a postupně na trh uvedl několik zajímavých produktů a mezi ně patří právě i tuhé vosky, o kterých si teď něco málo řekneme.

ProStaff Mr. Magic Gold
Je jedním z nejznámějších a nejstarších vosků na trhu. Jedná se o hybridní vosk složený z čisté karnauby a technologicky vyspělých polymerů. Obsahuje patentovanou přísadu polymeru HDG (High Durability Grade). Jedná se o rozumný kompromis mezí výkonem, výdrží a cenou. Vosk disponuje luxusním leskem a výdrží vyšší jak 3 měsíce. Za pár stovek je Mr.Magic naprostou bombou. Vosk se nanáší mikroutěrkou, která je součástí balení. V podstatě nanestete vosk a postupně leštíte, dokud se vosk neroztáhne. Všechno jednou utěrkou. Tak snadné to je a bez jakékoliv námahy. Zapomeňte na problémy při stírání vosku. Vosk se hodí především i na měkké japonské laky.

ProStaff Kotaku Dark a White
Tento vosk je zaměřen halvně na maximální odolnost vůči chemikáliím a výdrž, která daleko přesahuje 6 měsíců. Na více jak půl roku máte lak svého vozu v bezpečí před vlivy počasí, posypovou solí a jinými silničními kontamináty. Perfektně funguje i v zimním období nebo naopak vysokých teplotách v létě. Kotaku je tvořen syntetickými polymery s příměsí patentovaných abrazivních mikročástic SNP, které lak dokonale vyčistí do hladkého sklovitého povrchu. Vosk Kotaku je tedy čistící vosk s extrémní chemickou odolností a výdrží.

ProStaff Ore No Kuro a Ore No Siro
Jedná se o tuhé vosky kombinující vlastnosti vosku Mr. Magic a Kotaku. Vosk je tvořen vysokým obsahem přírodní karnauby té nejvyšší kvality a polymery pro zvýšení odolnosti. Vosky Ore No Kuro a Ore No Siro jsou obohaceny o maskovadla a čistící přísady, které odstraní z laku nedokonalosti, jako jsou jemné mikro škrábance a pod. Takže zde máme vosk tvořený z velké části pravou karnaubou doplněnou o čistící polymery, který maskuje defekty laku a dodá mu extrémní hloubku. Očekávejte živostnost opět více jak 3 měsíce.

ProStaff CC Wax Gold
Hlavní předností tohoto vosku je snadnost jeho aplikace. Tento prémiový vosk je tvořen nejčistší karnaubou a křemíkem ve formě polymeru. Máme zde tedy "keramický" vosk, který nabízí ohromující lesk, neskutečnou hydrofobitu (odpuzovaní vody) a životnost po dobu minimálně 3 měsíce. Výhodou tohoto vosku je práce s ním. V balení najdete mirkovláknovou utěrku, kterou se vosk nanáší. Není potřeba žádného vytvrzení, prostě nanesete vok a rovnou dolešťujete. Samozřejmě můžete použít i klasickou cestu pomocí aplikátoru a následnho doleštění. V obou případech se bude vaše auto lesknout jako psí...


Nezapomeňte, že příprava povrchu před aplikací vosku je velmi důležitá. Kromě samotného mytí doporučujeme lak i dekontaminovat a odmastit.
V případě větších defektů laku je lepší lak strojně vyleštit, ale chápeme, že ne všichni máme tuto možnost. Někdy postačí i ruční korekce laku a pro tyto účely tu máme leštící pasty ProStaff Ore No Kuro nebo Ore No Siro, které lak připraví pro aplikaci našich vosků se stejným názvem.

Pro ostatní dekontaminaci laku najdete na našem eshopu spoustu přípravků, všechny v kategorii "dekontaminace laku", kde máte vše rozdělené do podkategorií dle toho, jaké práce chcete na laku vykonat. Pokud byste si nebyli s něčím jistí, neváhejte se nám ozvat a my Vám porádíme, jak správně postupovat při korekci laku a jaký produkt bude pro vás nejvhodnější.


Vosky jsme ještě přehledně rozdělili do tabulky dle jejich vlastností s bodovým ohodnocením 1 až 10:

ProStaff Mr. Magic Gold Kotaku Ore no Kuro / Siro CC Wax Gold
Snadnost a rychlost aplikace 10/10 7/10 8/10 9/10
Výsledný finiš a lesk 9/10 7/10 8/10 10/10
Odolnost, výdrž a ochrana 7/10 10/10 8/10 9/10
Cena 9/10 10/10 7/10 8/10

 

Záverečné vyhodnocení dle získaných bodů v tabulce:

  • Mr. Magic Gold: 35 bodů
  • Kotaku: 34 bodů
  • Ore no Siro / Kuro: 35 bodů
  • CC Wax Gold: 36 bodů

Nedá se úplně říct, který z vosků je nejlepší. Když se podíváte na bodové ohodnocení, tak jsou vosky velice vyrovnané. Každý se totiž hodí na určitý typ laku, resp. k jinému účelu dle očekávání výsledného finiše, výdrže vosku a jeho náročnosti aplikace. Ve zkratce můžeme potvrdit fakt, že Mr. Magic Gold bude ideálním voskem pro ty z vás, kdo chce lak rozzářit a dodat mu maximální hloubku bez jakékoliv námahy. Naopak vosky Kotaku nabídnou extrémní odolnost i v zimním období. CC Wax Gold můžeme doporučit kvůli snadnosti aplikace a výslednému sklovitému finiši. Ore no Siro nebo Ore no Kuro jsou dobré pro vybledné, zašlé a zvětralé laky, se kterými si poradí, vyčistí, zbaví je do jisté míry defektů a dodají laku luxusní lesk a hladkost.

Pokud byste si s výběrem vosku i tak nebyli jistí, jsme vám k dispozici na telefonu, emailu a nebo nejlépe, stavte se v našem detailingshopu v Pardubicích a my Vám s výběrem rádi poradíme.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Pro základní funkce, příjemné nakupování, analytické účely a případně i pro reklamní účely využíváme soubory cookies.

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím